Gelecekteki Sen'e Mail Atmak!



Gelecek bir zaman için kendinize mail gönderebileceğiniz bir site olduğunu biliyor muydunuz? Bugünden seneler sonraki kendinize mail yollayın!



      Herkese Selamlar! Zaman kapsülü kavramı özellikle yurtdışında çoğu kişi tarafından ilgi görmekte. Buna göre kişiler geleceğe bugünden izler bırakmak adına değer verdikleri eşyalarını bir kapsüle koyarak bahçelerine gömüyorlar. Yıllar sonra bu kapsül açıldığında ise o dönemde piyasadan kalkmış birçok ürünle karşılaşıyorlar. Tabi ülkemizde bu gibi adetlerin tam olarak yer edindiği söylenemez. Fakat buna benzer farklı uygulamaların da olduğunu söylemek gerekir. Örneğin birçok kişi gelecekte çocuklarına, torunlarına veya kendilerine küçük notlar bırakmak adına şimdiden kamera karşısına geçiyor veya iletmek istedikleri mesajları birer mektup haline getiriyor. Bazıları ise mail atmayı tercih ediyor. Böylelikle gelecekte belki de hiç beklemedikleri bir anda geçmişlerine dair tatlı izler ediniyorlar.


      Teknoloji çağında yaşıyoruz ve artık kâğıda yazı yazmak çok da ilgi görmüyor. Dolayısıyla insanlar artık notlarını sahip oldukları bilgisayarlara kaydetmeyi tercih ediyor. Fakat bu konu hakkında oluşturulmuş bir site var ki olaya biraz daha sürpriz katmayı seviyor. FutureMe.org’un yaratıcıları sizlere kendinizle yazışma fırsatı sağlıyor. Bugün birçok kullanıcı bu site üzerinden kendilerine ileri tarihli mailler yolluyor. Dilerseniz örnek mailleri buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
      Peki gelecekteki “siz”e mailinizi nasıl gönderebilirsiniz?

Mailimi Nasıl Gönderebilirim?

      Siteye ilk giriş yaptığınızda pencerenin sağ tarafında sizi bir form bloğu karşılıyor. Blok içerisinde ilgili mail içeriği, ulaştırma süresi ve dijital mektup kimliğinin gizliliği ile ilgili ayarlara ulaşabiliyorsunuz. Mail içeriğinizi yazdıktan sonra ulaştırma sürenizi 1 yıl, 3 yıl ve 5 yıl olarak seçebilirsiniz. Ayrıca eğer mailinizi belirlediğiniz bir tarihte almak istiyorsanız dijital mektubunuzun ulaştırılma tarihini de seçebiliyorsunuz. Ardından dijital mektup kimliğinin gizlilik ayarını yapıyorsunuz. Son olarak da geriye mailadresinizi ekleyip dijital mektubunuzu göndermek kalıyor. Mailadresinizden mail linkinizi aktif etmeyi unutmayın!


      Bu site sayesinde yıllar sonra anılarınızı okuyabilir, hafızanıza güvenmiyorsanız önemli notlarınızı mail olarak alabilir ve kendinize heyecan uyandıran bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.
      Gelecekteki kendinize mektup yazmak konusunda siz neler düşünüyorsunuz, aşağıdaki yorum formundan paylaşabilirsiniz… Bu yazıyı moblobi.com'da okuyun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Görme Engelini Ortadan Kaldıran Uygulama!

Robotlar Sizi İşinizden Edecek!