Görme Engelini Ortadan Kaldıran Uygulama!

      

Be My Eyes uygulaması sayesinde görme engeli ortadan kalkacak. Artık uzaktan erişimle bu engeli kaldırmada gönüllü olarak siz de yardımcı olabileceksiniz.




      Herkese Selamlar! Bugün sizlere çok özel ve aynı zamanda çok anlamlı bir uygulama olan Be My Eyes uygulamasının tanıtımını yapacağım. Öncelikle ülkemizde 220 binden fazla kişi doğuştan veya sonradan görme engelli. Bu bireyler gündelik hayatta birçoğumuz için çok kolay olan işlerde zorlanmaktadırlar. Dolayısıyla bu konu hakkında atılmış somut adımlar hiç şüphesiz görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracaktır. Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ve yeni proje fikirleriyle bu konuda bir girişimin gerçekleşmemiş olması üzücü olurdu. Fakat Be My Eyes adlı şirket kendi adıyla geliştirdiği uygulamalarıyla bu sorunu çözme aşamasında ciddi bir katkıda bulunuyor.




      
      Uygulama çalışma prensibi bakımından gerçekten basit ve kullanışlı. Uygulamada iki çeşit grup oluşturulmuş. Bu gruplar görme engelli ve gönüllü olarak ayrılıyor. Görme engelli birey uygulamayı kullanarak sisteme bir çağrı düşürüyor. Sistem bu çağrıyı o anda erişime hazır olangönüllüyle buluşturuyor. Gönüllünün çağrıyı reddetmesi veya cevap vermemesi üzerine çağrı başka bir gönüllüye ulaşıyor. Gönüllü çağrıya cevap verdiğinde ise görme engelli bireyin kullandığı cihazın kamera görüntüsü gönüllü bireyin ekranına düşüyor. Bu noktadan sonra ise cihazların mikrofonlarının yardımıyla iki kişi ortak bir panelde buluşmuş ve yardımlaşmış oluyor.

      Sizinle bu konuda kendi tecrübelemiş olduğum deneyimimi paylaşmaktan mutluluk duyarım. Bundan yaklaşık bir sene önce Be My Eyes uygulamasını kullanarak görme engelli bir bireyin Windows penceresinde oturum açmasına yardımcı olmuştum. İnanın hiç tanımadığınız bir kişiye bile Be My Eyes uygulaması aracılığıyla yardım edebilmiş olmanın verdiği iç huzur ve yüzde oluşturduğu gülümseme çok özel bir duygu. İhtiyacı olan insanlara yardım etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı!




Bize düşen uygulanışı basit olan böyle adımlarla yardımımızı bekleyen bireylere ulaşarak onların hayatlarını kolaylaştırmaktır. Sonuçta yardımın küçüğü büyüğü olmaz. Unutulmamalıdır ki her insan birer engelli adayıdır!


      Son olarak eklemek istiyorum. Uygulamaya en son girdiğimde 87 binin üzerinde görme engelli birey ve 1 milyon 500 binin üzerinde gönüllü birey vardı. Umarım toplumun bu konu hakkındaki hassasiyeti ve bilinci günden güne artar ve Be My Eyes gibi uygulamalar daha geniş kitlelere yayılarak yaşamlarımızı daha kolay hale getirir. Ayrıca uygulamanın içinde bulunan videolar vasıtasıyla kendi bilgi birikiminizi geliştirebilirsiniz.

Uygulamayı Nereden Edinebilirim?

Uygulamayı mobil cihazınıza yüklemek için aşağıdaki linklere tıklamanız yeterli
Android için Buraya Tıklayınız!
IOS için Buraya Tıklayınız!
Ayrıca bu uygulamayla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.. Bu haberi moblobi.com'da oku..

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Gelecekteki Sen'e Mail Atmak!

Robotlar Sizi İşinizden Edecek!