Hayalinizdeki Sürüş Deneyimi: Akıllı Otomobil!



Gelişen teknolojiyle birlikte devir artık akıllı otomobil devri. Sessiz, hızlı ve güvenilir! Gelecekte herkes birer akıllı otomobil sürücüsü olacak!



      Herkese Selamlar! Bu yazımda son zamanlarda hızla gelişmekte olan ve otomobil algımızı değiştirecek akıllı otomobil lerden bahsedeceğim. Ülkemizde gelişen teknolojiyle birlikte yavaş yavaş kabul görmeye başlayan bu yenilik Tesla gibi öncü kuruluşlar sayesinde Avrupa ve Amerika’da çok yaygınlaşmış durumda. Tabi bu yenilik üzerinde çalışma ve üretim yapan tek şirket Tesla değil. Ford, Hyundai ve Toyota gibi kulağımızın daha aşina olduğu firmalar da bu girişime yatırım yapıyor. Özellikle teknoloji dendiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri olan yapay zeka artık otomobillerimizde de yer almaya başlayacak. Böylelikle kullanıcılara daha kaliteli ve daha güvenli bir sürüş sağlamak ana amaç oluyor.


      Ayrıca bu yeni araçlar kullandığı enerji kaynakları bakımından da olumlu yönde göze çarpıyor. Bu akıllı sistem çevreye zarar veren yakıtlar yerine elektrik enerjisini kullanıyor. Bu sayede gürültülü motorlar da tarihe karışacak gibi duruyor. Şuan ülkemizde sadece birkaç noktada olan araçlara özel elektrik enerjisi kullanan şarj istasyonlarının yakın bir zamanda sayılarının arttırılarak ülke geneline yayılacağı öngörülüyor. Hız konusunda ise saatte 100 km hıza sadece 5 saniye gibi kısa bir sürede çıkan akıllı otomobiller sürücü deneyimi olarak tatmin edici bir iz bırakma peşinde. Yüksek hızlarına rağmen bu araçlar güvenlikten ödün vermiyor. Otomatik pilot ve sürücü uyarı sistemi sayesinde direksiyon başında uyuklamak veya yorgunken araç kullanmak gibi dertler ortadan kalkacak. Böylelikle akıllı otomobil kullanıcıları sessiz, hızlı, güvenilir ve çevre dostu otomobillerinin keyfini çıkaracak.
      Peki ülkemizde akıllı otomobil satışları ne durumda?

Türkiye’de Akıllı Otomobil Satışı?

     Hali hazırda ülkemizde Tesla gibi akıllı araç teknolojisinde sınırları zorlayan bir firmanın araçları resmi olarak satılmıyor. Fakat buna rağmen ısrarcı otomobil tutkunları Hollanda gibi Avrupa ülkelerine giderek bu araçları sipariş verebiliyorlar. Dolayısıyla şuan İstanbul gibi bir metropolde bu araçları görmeniz olası. Öte yandan internette küçük bir aramayla daha şimdiden araç satım platformlarında 140 bin Euro gibi fiyatlarla bu araçların satılmaya başlandığını göreceksiniz. Resmi olarak ise Tesla kurucusu Elon Musk İstanbul’da bir şube açacağını duyurdu. Şimdilik mağaza konumu kesin olarak bilinmese de firmanın websitesine bakıldığında tahmini olarak yeni şubenin Zorlu Center’da açılacağı düşünülüyor.

      Her gün gelişmekte olan yazılım ve mekanik sektörlerinin ortaya çıkardığı projeler gerçekten heyecan verici. Bu yenilikler sayesinde trafik kazalarının ve bu kazalardan dolayı yaşanan can kayıplarının gelecekte azalacağı ortada. Yeter ki bu teknolojilerin kullanımı ve ulaşılabilirliği kolaylaştırılsın.
      Siz de akıllı otomobil teknolojisi hakkındaki görüşlerinizi yorum formundan paylaşabilirsiniz. Bu haberi moblobi.com'da okuyun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar

Gelecekteki Sen'e Mail Atmak!

Görme Engelini Ortadan Kaldıran Uygulama!

Robotlar Sizi İşinizden Edecek!